Monday, 31 December 2012

Kahwin?



Assalamualaikum w.b.t


Tetiba pulak nak cakap pasal topik kahwin. #Eh buang tebiat ke? NomNomNom..Ni semua sebab moi twin la. Gara-gara I tweet yang ke-2027 dan reply dia punya tweet so dia kata nombor tu nombor kami masing-masing akan kahwin. *Glurp. Tertelan air liur I okey. Mula-mula macam blur je. Kahwin tahun 2027 ke kahwin masa umur 27. Kemudian dia jelaskan kahwin masa umur 27. Kalau tahun 2027 memang lah tua dah.. *Ehem-ehem.. Sambil membetulkan tekak. Gayanya I kahwin dulu la nampaknya sebab I lagi tua dari moi twin. #Zupp.. Terlibas sekejap.


Wee.. I mana ada calon meh. Then moi twin kata   "hehe, dlm msa beberapa taun slps ni, siapa tau kn. Allah punya kuasa"  :)


me: setuju2..itu sangat betul..
moi twin: yeay! Sy pon sgt setuju klau yana pon setuju kwen dlu
me: haha.. .. itupun kalau serunya awal la.. *glurp


Membebel-membebel dekat twitter then nak tengok siapa yang naik pelamin dulu. Kalau serunya awal dan jodohnya sampai kahwin lah awal ye moi twin. Itu semua kuasa dari-Nya.


p/s: Makan-makan.


Wassalam



Wednesday, 26 December 2012

You are 53 now Ayah



Assalamualaikum w.b.t

Wehhooo.. 
Selamat menyambut ulangtahun yang ke-53 to my beloved ayah.
Alhamdulillah ayah masih tegap dan masih sudi menjaga kami anak-anak mu sehingga kini
Semoga Allah melimpah kurniakan ayah dengan kesihatan yang sihat dan rezeki yang tiada hentinya




As your daughter, I hope that you always be healthy
Be strong in whatever situation that you face it
You know what I'm always behind and beside you
You always in my heart and always be my beloved person that others can't fill in
I'm always support you



I will make you happy and I try to full fill your wish..
We go to Mecca together
Back to Lumut and recall back all of your memoir
InSyaAllah


If I'm married one day, I still be your beloved daughter
You always in my heart
Why you special to us because you celebrate birthday for two times
You are unique to us


I'm not with you on 1st January but I'm with you on 25th December
That two dates is my loving date whereas you are here with us
Love you so much

you beloved first daughter,
Lyana Yusof


Wassalam


rintihanku1



Assalamualaikum w.b.t

Tika rabu memunculkan diri
Sepucuk surat tiba
Terkelip-kelip mata melihat dan membacanya
Degupan jantung berdetik tidak seirama
Akal mula berfikir rasional
Hanya satu yang terlintas
Jangan ada yang melibatkan kesihatan
Allah itu maha mengetahui
Jauhikanlah kami dari dugaan-Mu yang jauh lebih berat
Sesungguhnya kami bukanlah hamba-Mu yang kuat untuk hadapi segalanya
Kami hamba yang lemah

Tak ralat dengan kemunculan
Penat menghadap segala kerenah
Tak ada pun tak kisah dah
Kerana tempat bergantungku hanya penciptaku dan juga ibubapa ku
Kekuatanku hanya pada mereka yang mengasihiku


Wassalam


Monday, 24 December 2012

kami dikatakan kembar



Assalamualaikum w.b.t


I know her last semester. But we did not talking to each other. Its start this semester whereas we have been closed like she is my twin. And my friends call us twin because we are almost have same characters. Kuikui..There my superb friend and also my twins..  Jeng jeng jeng..






*Kami perosak gambar*



*Berlagak yang amat tu* Pergghhh.. Tak padan pakai baju kurung/kebaya ganas tu tetap ada.



*we again ruined the picture*


Wassalam..


It's the best thing why I love to stay at home: HIS STORY




Assalamualaikum w.b.t

Mengira detik untuk menjawab final exam. Semoga dipermudahkan urusan. I am happy now because ada dekat rumah. Weeee..Before balik siap buat drama dekat MC sebab tak dapat tiket nak balik. Seriously selalu kalau beli on the spot, dapat je tiket. Then tetiba nak balik kali ni, tiket semua habis. Erk.. Telefon mak kata tiket takde. Then berairlah mata  sebab memang dah set dekat mind nak balik malam tu juga. Alhamdulillah dapat juga tiket akhirnya setelah kakak kita tolong cari dan belikan. Bukan kakak kandung sebab kita takde kakak tapi kakak dekat U.. Thank kak aini..


Yang seronoknya bila balik of coz macam-macam cerita kita dengar. Parent always make we happy right. They understand us more and more. That why we have to love them more than others. 


Apa yang saya buat bila dapat balik rumah mak ayah. Of coz cari makanan. Makan makanan yang dimasak mak sendiri lagi puas dari makan dekat luar. Dekat rumah nak makan apa pun tak kisah sebab duit tak keluar macam air. Yahoo.. It's the best thing why I love to stay at home.  Kedua dapat main dengan kucing sendiri. Wee.. Saya pencinta kucing.. Tak kisahlah kena gigit sampai tangan jadi bengkak ke apa ke tapi saya memang suka kucing dari dulu lagi. And now Dutdut dah besar dan suka mengigit orang. Lasaknya dia and sekarang tengah fikir sama ada nak bawa Dutdut pergi Gemas ke tak masa Kak Ina kahwin. :(  Nak tinggal rumah macam susah je sebab Dutdut tak pandai nak cari makanan sendiri lagi. Tambah-tambah Dutdut masih belum dilepaskan ke dunia luar.



The most story yang paling suka--> ayah cerita pasa Navy. Memang dari dulu sampai sekarang tak pernah bosa. Story about macam mana dia terlibat dengan dunia perkapalan, pengalaman masa belayar. What happen in his life. And why he decide to stop from that life. Eh.. Why I love the story of NAVY more. Adakah jodoh saya dengan orang yang bekerja dengan NAVY atau seangkatan dengannya. *Glurp.. tertelan air liur


Hari ini ayah cerita pasal kebanyakkan NAVY ramai juga yang gila. Macam mana tetiba terkeluar topik sebab tadi lepas hantar balik atok wan kat kampung nampak sorang pakcik ni macam tak betul je. Then tanya ayah orang tu gila ke. Ayah cakap taklah. Dia memang macam tu. Me like 'erm okay'.. But still fikir dan berfikir lagi.


Ayah sambung lagi cerita pasal macam mana kebanyakan NAVY boleh jadi gila. Me: Tekanan kerja.. Ayah pun jawab it's YES. Siapa tahan kalau kerja NAVY asyik kena belayar je. One of example like my father yang memang sentiasa belayar. Sepanjang mak ayah kahwin dan duduk dekat Lumut hanya beberapa kali je ayah ada dekat darat. Almost dia dekat laut je dan belayar..Pity my mom sebab stay sorang-sorang dekat apartment Lumut. 


Kalau orang kata nama pun kerja NAVY memanglah kena belayar. Yeah it's true. Tapi tak semua orang bernasib baik sebab ada orang belayar then balik boleh rehat2 dulu. Tetapi ayah saya baru sampai darat kena panggil lagi. Then baru je masuk bengkel dah kena panggil belayar. Because of that circle life, he apply MINDEF. Tetapi bukan rezeki nak ke MINDEF sebab dapat pun setelah ayah berhenti dari NAVY. Kalau perlantikan dan perpindahan tu sampai awal sikit kami bukan disini. Kita merancang, Allah yang mengaturkannya. Ada hikmah disebalik apa yang berlaku.


Back to words of crazy. This is a funny story that my dad tell to me today. Ayat permulaan ayah tadi. 

Ayah: Ayah pun gila juga.  
Me: hah!!!!


Ayah sambung lagi. Dulu masa kerja ada la sorang Sarjan kalau tak silap, suka suruh ayah buat kerja. Kira macam suka buli orang and arah-arahkan orang. Then ayah tak tahan, ayah kejar that person dengan kayu or something la. Tak sure. Seriously kelakar gila. Lepas tu kawan ayah cakap dengan that Sarjan. 'Sarjan, you jangan main-main dengan budak tu, dia tu GILA'. Haha.. Lepas tu memang sarjan tu tak berani nak buli ayah sebab dia ingat ayah gila.. kuikui.. Padan muka. Suka buli orang terima padahnya. And the truth is my DAD tak gila pun. Saja je buat macam tu supaya orang tu sedar jangan nak buli orang je.



But about TEKANAN itu adalah betul. Ayah sendiri mengaku tekanan kerja boleh buat kita jadi tak betul sebab one of my dad's friend jadi tak betul dah sekarang sebab tekanan. Maybe sebab kerja ataupun family. Yang sorang lagi sampai boleh buang-buang duit macam tu je selepas dapat gaji. Bukan buang dengan enjoy tapi campak or lambung duit tu ke udara. Boleh bayangkan betapa stress nya diaorang. Tapi itu dululah. Sekarang Navy tak macam tu kot. Sebab masa ayah kerja dulu, time tu komunis semua ada lagi. Sekarang Malaysia dah aman. InsyaAllah..



He's always be my HERO.. Love you ayah.



Wassalam



Tuesday, 18 December 2012

Transformasi Diri Penentu Destinasi



Assalamualaikum w.b.t


Date : 16th December 2012
Time : 1800-2300
Venue : Strait Ballroom, Holiday Inn, Melaka

Theme:   "ZAMAN KESULTANAN MELAYU MELAKA"

Dear  NURLIYANA BINTI MOHD YUSOF
YOUR ARE CORDIALLY INVITED TO ATTEND
"TRANSFORMASI DIRI PENENTU DESTINASI"


Last Sunday I've attend the dinner of my faculty and what I want to said here is, it can be superb night. This is the second dinner for the second year at UiTM. 



have fun with the props






lari dari ballroom just to capture pic











and WE the most that always ruined the picture 



love u'olls.. new moment that create on that day..
bila si 'dodol' minta dodol
bila si sengkuang nak amek gambar dengan hulubalang@hululalang juga
bila si ayon asyik nak ke ladies.. oppsss
bila si dayang asyik menjulingkan mata  *jeng jeng jeng
bila dinner tanpa Jat@'abg' jat..
but it a happiness time that we together..

Wassalam


Monday, 17 December 2012

didn't expect



Assalamualaikum w.b.t

What a depressed semester when people around you did not same with the last semester and when they change already 100%.. Not 1% or 10% but it 100%.. Of course you will shock more. I hope it will be better and better for the next time. I hope it will back to the early acquaintanceship. And please jangan jadi seperti kuih talam. Bermuka-muka. Depan cakap lemah lembut tetapi belakang mengumpat.

Final was here.. Study and have a good result.. InsyaAllah.. pray more..

Wassalam

Saturday, 15 December 2012

Hoping it will be better



Assalamualaikum w.b.t.  

It a nice day today.. 
Done with the marathon.. fuhh.. 
Sangat lama tak lari jauh. *Lost sekejap
Sekali sekala join seronok juga. 
Berterima kasih pada sahabat yang ajak kami.  :D





Alhamdulillah semester ini akan berakhir tak lama lagi. Semester baru, pengalaman baru, ilmu yang baru bakal menanti InSyaAllah. Moga mendapat kerahmatan untuk kesemuanya. *feeling excited  InSyaAllah yang berlalu jadikan panduan pada masa hadapan. Yang bakal datang hopefully tidak mendatangkan debar yang kencang yang kadang-kadang sangat-sangat tak terduga.


Ujian dan dugaan sentiasa datang dan pergi. Bagaimana kita atasi, itulah merupakan satu perkara yang perlu dititikberatkan. Membiarkannya sahaja tidak mendatangkan apa-apa penyelesaian, but sometimes we need to solve it. How to solve, it depends on people. Yeah. Smile and think positive. Dekatkan diri dengan Allah serta doa banyak-banyak minta petunjuk dari-Nya. Apa yang berlaku Allah sahaja yang tahu. Kita sebagai hamba dan umat Rasulullah harus atau wajib ikut perintahnya bukan membelakang atau menyindir islam. Wallahualam..


Segala yang berlaku orang kata tangani dengan kematangan yang ada dalam diri kita. Tetapi segelintir manusia yang bijak berhujah adakalanya tergelincir dari landasan kematangan itu. Bila marah menguasai diri, segala nya habis dilontar tanpa disedari diri sendiri.


Tidak perlu untuk kita melihat jauh mencarinya. Pandanglah dan renungkanlah diri sendiri. Ia berlaku dalam hidup kita. Cuma kita yang tidak pernah sedari. Hormat privasi orang serta tutup keaiban orang tersebut. Bukannya menjaja cerita kepada semua orang. itu diibarat memakan darah daging sendiri. Cerita yang diputar belit seperti tali yang bersimpul boleh memakan diri sendiri. 


Apabila si A bertemu si B dia bercerita tentang si C. Kemudiannya, si B terserempak dengan si C. Disampaikan cerita yang tidak baik malah ditukar klimaks dan penghujungnya sehingga menyebabkan si A berbalah dengan si C. Adakah itu suatu situasi yang baik? 

ATAUPUN, apabila si A update satus di twitter berkenaan apa yang dia rasa. Then, Si B pula mahu meng'update' status namun status itu menyindir si A. Walhal status si A itu tiada kena mengena dengan sesiapa. Perlukah kita menunjukkan keburukan kita pada orang ramai. Seperti bunga tahi ayam. Rupa sahaja cantik tetapi bau nya sangat busuk..


Orang yang suka mereka-reka cerita dan melaga-lagakan orang mungkin tidak sedar bahawa dirinya banyak melakukan suatu perkara yang tidak baik dalam hidupnya. Tahukah dia bahawa segala tindak tanduk nya dicatit oleh malaikat. Segala yang di lakukanya akan dipersoalkan di akhirat. Tidak perlu kita saling dengki mendengki dengan orang. Doa banyak-banyak supaya didatangi dengan kebaikan dijauhi dengan keburukan. 


Adakah dia akan bahagia? Adakah dia akan mendapat keberkatan dari Yang Esa. Wallahulam.. Hanya Allah sahaja yang tahu. Kita tahu bahawa semua orang pernah melakukan kesilapan dan aku mengaku juga aku banyak melakukan kesilapan sama ada dalam keadaan sedar, amarah dan sebagainya. Kita memang takkan lari dari semuanya. Namun, haruslah kita sedar kembali dan berfikiran rasional bahawa kembali ke arah jalan yang benar. Bukannya menuju ke jalan yang hitam..


Doakan saya dan berharap menjadi yang lebih baik dari sebelumnya. Saya juga mendoakan kalian diluar sana termasuk sahabat-sahabat ataupun kenalan diluar sana. InSyaAllah..


Wassalam



Tuesday, 11 December 2012

I'm strict




Assalamualaikum w.b.t.

Noted here: Baru sahaja beberapa minit classmate menyatakan bahawa kelas batal.. Happy la kan.. Siapa tak happy bila kelas batal ye dak. Rasanya kelas ganti takde dah kot sebab silibus pun dah habis.. yahoo..   BUT3x mood bertukar kepada stress sebab esok ada test. Okay itu sangat merosakkan mood saya. Kegembiraan hanya sebentar kerana saya perlu membuka buku untuk menelaahnya supaya esok masa test takde la terkontang-kanting sorang-sorang time nak jawab. No No No it's okay. Think positive. Setiap kali kita belajar confirm ada ujian kan. So usaha itu penting. Sebelum buka buku kita buka facebook, twitter, blog dsb. Itu dia student yang tak bertauliah. HEHE. Masih lagi dengan dunia sibernya. Rosak anak pak Usop kot gayanya gini. Potong Broadband. *itu tidak perlu   -.-"

Minggu-minggu terakhir ni masih lagi berperang dengan assignment. Kalau diikutkan dah siap hantar dah. Tapi apabila lecturer menggunakan kuasa vetonye menundakan tarikh penghantaran memanglah semuanya dilengah-lengahkan. Padahal kalau ikut tarikh yang dibagi sebelum ni, tak payah nak perah segala info bila nak hujung-hujung sem ni. KRIK KRIK   >.<

Bila assignment melambak, mulalah rasa gelabah je. Tambah-tambah kalau buat last minute ye dak. It's them. ME?  sometimes but I'm prefer untuk siapkan awal sebab nanti tak menyusahkan hidup. Sepanjang 3sem ni memang muka aku je dok kumpul segala bahagian report assignment. Paling rasa sangat geram bila masing-masing hantar bahagian mereka pendek, sesingkat yang boleh. Tak faham dengan style mereka. And mereka pun mungkin tak faham dengan style aku.. Whatever la. Mesti lepas ni korang rasa serik dengan aku kan.. haha  *gelak kejam+tersipu-sipu . Okay itu tiada kaitan..

The truth of me is I'm strict with the report assignment. Tak kisah la apa jenis assignment pun. Kalau buat report mesti nak panjang-panjang sebab kalau pendek-pendek rasa sangat tak puas hati. Selagi boleh cerita secara detail, kita cerita dalam report. Kenapa nak ambil point penting tapi tiada huraian. Biar cerita tergantung macam tu memanglah tak sedap apabila dibacakan. 

To my members group, I'm SORRY if I'm strict with you. I have to. Kalau boleh nak kumpul segala maklumat cepat supaya dapat di 'combine' kan sekali. Then hantar dekat lecturer. Aku nampak macam paksa korang kan. Ya.. It's true maybe. Kalau buat last-last minute semua kerja tak jadi. Tambah-tambah aku yang kumpul and aku tak suka nak stay up sampai subuh macam sem-sem lepas. Aku kena edit orang punya, aku kena baca, aku kena tambah infromation. Semua tu sangat rumit. Kalau korang bagi awal-awal, senang aku nak edit. Tak payah aku nak rushing semak semua..


Lastly, guys  --------->>    I'M SORRY



Wassalam


Thursday, 6 December 2012

Tidak sempurna seperti yang lain




Asslamualaikum w.b.t..


'Terlajak perahu boleh diundurkan, terlajak kata binasa diri'


Memang terasa la tempias-tempias nya sekarang.. Ya.. I'm feel guilty more than ever.. Saya bukan sempurna seperti Rasulullah S.A.W.. Tapi saya cuba mencari kesempurnaan dalam diri saya.. Saya cuba baiki ketidaksempurnaan saya itu.. Maafkah lah kekhilafan dan kealpaan saya ini. Kadang-kadang perbuatan saya berada luar jangkaan saya sehingga tiba satu detik yang membuatkan saya sedar bahawa saya telah jauh dari-Nya.. Mengeluh itu satu perkara yang tidak baik dalam hidup kita sebagai seorang Islam.. Itu tidak dinafikan bahawa diri ini juga kerap mengeluh apabila tetiba sedar bahawa saya telah jauh dari landasan yang benar..Maaf Maaf Maaf kan lah saya wahai sahabat.. Banyak benda yang berlaku membuatkan kadang-kadang saya tidak dapat mengawal emosi saya.. Saya tahu itu boleh membuatkan saya jadi terumbang-ambing.. Ikhlas dari hati ini, bahawa saya bukan sempurna seperti orang lain.. 



Ya Allah.. bantulah hamba-Mu dengan mendekatkan diri ini pada-Mu.. Bantulah hamba-Mu ini menyucikan dirinya..

Monday, 3 December 2012

What event? ----> Clean,Games&Fun




Assalamualaikum w.b.t.


Sekarang boleh rasa sangat lega bila event selesai.. What event eh?  Event for the course subject.. Wajib buat sebab ada carry marks for the final exams.. Tarik nafas dalam-dalam, kemudian lepas.. *Fuhh fuhh fuhh..... Lega..(dah macam orang pregnant pulak nak fuh fuh bagai)..



Memang 2-3 minggu ni rasa macam-macam.. Nak marah, nak menangis, nak ketawa dan nak macam-macam lah sebab terlampau stress. Lots of thing happened before this event.. You know what, kami di marah, di perli dan sebagainya.. Yeah.. Maybe it's our fault because not heard others.. Suka buat kepala sendiri then moody because of certain matters.. Huhu.. so sad liao.. But we try to think positive and hoping that our event will be smooth. And Alhamdulillah.. Today our event went very smoothly.. Terima kasih kepada sahabat-sahabat yang lain kerana kerjasama yang anda bagi tersangatlah bernilai.. Bangga dengan kalian kerana sanggup berpenat lelah dalam menjayakan event kita..Especially thank to students from UKM(kelab kesenian&budaya) yang sanggup terima jemputan dari kami.. 



that our mascot 'Statue of Nature'.. seiring dengan event yg kelas kami lakukan.






time for games ---> rebut kerusi..
habis patah tiga kerusi budak-budak ni buat.. and the most important is saya dapat kalahkan sir.. ehem2..  *bangga disitu 






itu dia lady bird besar punya.. *uhuk..uhuk.. lecturer kami yang sempoi tapi cepat touching kott..  huuhuu












crazy classmates yang macam-macam kerenah but very happening.. marah-marah, bergaduh, bermasam muka, bengang, nangis tapi kami tetap satu iaitu 3B..





Disitu lecturer yang dibuli student ya..dipaksa pakai peralatan maskot kami 
*Statue of Nature
Wajib pakai kerana kami telah merampas takhta dengan menjuarai maskot yang tak tahu la cantik ke tak.. yang penting ongkos nye tersangat la kecil but still creative maybe.. hee.. cc: to diela(classmate) yang meng'design'kan daun-daun ni..




Berakhirnya acara dan kami jugalah yang terakhir pulang.. posing-posing depan banner sebentar..



Balik --> rehat sebentar --> mandi --> solat --> tidur tak ingat dunia --> sedar2 dah lewat petang




Badan sakit tambah dengan keletihan teramat.. Thanks to MPP UiTM KBM sebab sudi hadir dalam acara kami.. All of our lectures yang stay jauh, thanks sebab datang and support our events.. Love you guys.. Proud..


Wassalam  :p











Saturday, 1 December 2012

Malaysia join Farnborough Airshow 2012.. Teruja




Assalamualaikum w.b.t.


Did you know about Farnborough Airshow 2012?  you know? you know? or you don't know? This airshow an international event whereas lot of countries joined to this exhibition to show the different types of aeroplane, jet and else. How I know about this event?  There was one day, my friend and I bought the newspaper which is in that newspaper there have an article  about this event. My friend so exciting about this article where me like biasa-biasa.. Sampailah suatu hari bila our lecturer suruh cari one event for the individual assignment then critique.. Punyalah blank otak masing-masing fikir.. try to brainstrom..Tetiba teringat pasal this big event and automatic I decide to do it.

You know what mula-mula memang rasa macam biasa je bila cari information pasal this event. Then tetiba nampak satu video pasal Airbus dimana Malaysia Airline joins. Almakum, Malaysia baru dapat A380.. okey itu masih belum membuat saya teruja lagi. Decide to watch the video..ketika menonton this video pertunjukkan, seriously berubah 360 darjah..  Semua kapal terbang, jet bukan hanya sekadar tunjuk sebagai pameran.. tetapi mereka membawa semua kapal terbang dan jet sebagai pertunjukkan di ruang angkasa..macam mana rasa kagum itu timbul apabila melihat Airbus380 Malaysia Airlines di bawa oleh pilot sebagai pertunjukkan diruang udara dan hanya terbang rendah je then ambil pusingn  45 degrees.. woaahhh... it's superb and awesome...




Itu bukan kapal yang kecil.. A380 merupakan kapal yang sangat besar dan yang menggantikan Boeing 747-400 yang telah berkhidmat lama dalam MAS.. sayap kapal ni je lagi lebar dari landasan..WOOOAAAAHHHHH.. seriously kagum pada pilot Malaysia yang bawa A380 dimana mereka berani menerbangkan kapal sebesar ni dan mengambil risiko untuk membawa penumpang dalam jarak perjalanan yang sangat jauh..








guys you have to watch this video..If you want.. Tidak memaksa.. TQ



Wassalam

Sunday, 25 November 2012

kesihatan merudum




Assalamualaikum w.b.t.


I'm home.. Yeah.. Merasa tersangat lah lega bila berada dirumah keluarga sendiri tanpa mengadap segala benda alah buku dan juga kelas serta assignment yang melambak-lambak dekat Melaka tu ha.. Bila hati tu rasa kuat sangat nak balik, so kita ikutkan kata hati.. Rindu rumah, rindu segalanya.. Balik bawa penyakit bak kata mak.. Oppss.. hehe.. Sebab demam yang dah kebah datang kembali beserta batuk yang menyebabkan sakit sangat dada.. Huhu.. I need my mom.. She help me urut kepala yang sangat pening.. Memang rasa taknak balik kolej je.. Nak ponteng seminggu terus.. Tapi bila difikirkan niat tak bagus, tambah lagi assignment report kena hantar.. Kuatkan hati.. Niat dan usaha untuk disiapkan cepat.. Sihat tak sihat still kena buat benda yang penting..

Kalau makin teruk alamatnya bye2 lah kelas.. need more rest.. Tapi rasanya memang makin teruk. Ada dalam dua minggu dah.. Start dari demam, then selesema, demam elok, selesema makin teruk, suara jadi sengau, then batuk pulak, demam balik, sakit dada, tekak bengkak dan batuk yang teruk..  Agak-agak event ahad depan makin teruk, so sir I hope that you tak maki-maki I depan orang ramai.. I buat ikut kemampuan I selagi I terdaya..




Doa banyak-banyak supaya diberi kesihatan yang baik-baik.. Amin



Wassalam..


Thursday, 22 November 2012

wordless wednesday


Assalamualaikum wbt


'one lecturer start using the curse word'

p/s: renung-renungkan dan pilih jalan yang benar..



wassalam


Tuesday, 20 November 2012

Me Who Proud to be Born N9


Assalamualaikum wbt..



Yeah!! Yeah!! Akhirnya saya berjaya membahagikan kerja-kerja yang harus dilakukan oleh groupmate saya.. Wuhuuu.. Korang jangan muntah pulak tengok kerja korang nanti ye. Selagi tak bahagi selagi tu la rasa sangat-sangat tak senang hati.. Bukan nak menyusahkan korang ke apa ke tapi as a student we must have an effort right.. hee.. Siap kerja cepat, lepas tu tak payah nak berat-berat kepala fikir lagi ye dakk.. Kalau settle awal boleh relax-relax before final exam kan.. Heee   *wink wink ( sambil kenyit-kenyit mata)




Just tetiba teringat one incident cuti midsem hari tu. Cuti yang excited nak follow ayah pergi ambil adik dekat Kem PLKN semenyih.. sebab dekat je dengan rumah.. ada la dalam one hour jarak dari rumah (SEREMBAN-SEMENYIH)  Tambah pula PLKN tak provide bus untuk hantar pulangkan..    *eh memang bapak kita free sesangat nak pergi amek dengan hantar kan..huu...   Then singgah rumah acu. Entah macam mana boleh terkeluar topik pasal adat perpatih, buapak, undang dan sebagainya. Sampai hari tu meronta-ronta nak tahu semua pasal salah silah adat dalam keluarga kami. Kalau orang kata bosan, tapi for me it very interesting to learn. Saya bangga jadi anak NEGERI SEMBILAN dan bangga sebab mengamalkan ADAT PERPATIH. because it's unique... Kalau dengar orang kutuk-kutuk ke mengata pasal adat perpatih ke mesti rasa macam nak pergi dekat orang tu then cakap ,


 'hey! you.. what you talking about?  You don't know bout my adat so please close your mouth.. Tak payah nak sibuk-sibuk cakap kalau tak tahu..'


Hee.. kalau boring jangan baca lagi.. Ini adalah apa yang saya rasa selama ini..  Sekarang ni boleh dikatakan orang ramai tak faham tentang adat perpatih. Kalau cakap pasal adat mesti ada yang akan cakap "WHO CARES?"    eh!!   I CARES WHAT..  Sebab ia adalah salasilah keluarga..  banyak yang orang kata kalau kahwin dengan orang perempuan N9 ni nanti dorang ambil harta lelaki. Ish.. Beragak la kot nak membongak pun. Buat pengetahuan manusia yang salah faham sekalian.. orang perempuan N9 tak ambil harta korang kot.. Melainkan harta sepencarian bersama tu kenalah bahagi sama rata...kalau harta pusaka iaitu harta turun temurun yang memang dari pihak perempuan, si lelaki tak boleh ambil.. Nama pun adat perpatih guna nisab sebelah perempuan dimana perempuan diberikan keutamaan.. Harta pusaka dari pihak lelaki, lelaki punya lah..Buat apa orang perempuan nak ambil.. adat temenggung guna nisab lelaki dimana lelaki yang mendapat segala harta kalau tak salah la..


Adakah anda failed pendidikan agama islam dan sejarah semasa zaman persekolahan? 
so pity...   :(    


Mesti ramai tak tahu tentang suku ada di N9.. terdapat beberapa suku dimana suku BIDUANDA merupakan suku utama yang boleh dilantik menjadi undang.. UNDANG taw bukan UDANG....  the thing that I want to do is to make a research about adat perpatih and learn bout it.. Lagipun anak muda sekarang makin kurang minat untuk mempelajari sejarah.. so mak ayah, standby to answer my question.. hee.. habislah my parents kerana anak mereka suka bertanya tentang adat..  eh! just only me yang suka bertanya..  because I'm proud...  *jeng jeng jeng




Proud of me ,



L.M.Y


Wassalam..

what we expect?

Assalamualaikum wbt..


*ehem ehem.. sambil membersihkan tekak..  What did we expect from our life?  Of cause our successful in life right.. me too.. I'm hoping that I can be a proud daughter to my parent who always support me in behind..  this semester is the busiest semester whereas lot of thing to do in the short time.. lot of obstruction infront of me.. In additional, when your classmate did not giving good cooperation in the task.. seriously feel tired with people who are not matured.. Then, bila orang lain bagi idea, susah sangat ke nak accept.. kenapa kita tidak respect idea orang.. kenapa tak tanya majoriti.. You know what certain people can't accept our ideas.. So, tak salah kadang-kadang kita terima pakai idea orang lain.. maybe it more better than ouselves right.. Try to be in positive, not in negative. Think as an elder and our benefit too.. Not benefit for yourself only. Consider your friends feeling.. Then, they can give full support. if you force them to accept your ideas, for sure it stuck if they not give the commitment.. Full commitment also important what.. You know that I'm always silent right.. If one word come from my mouth, I think you will hate me.. I try to control my self from talking to much.. Talking to much can make other people feel that we are very annoying.. So please please please... BEHAVE YOURSELF ...



Wassalam..

Thursday, 15 November 2012

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum wbt..

SALAM MAAL HIJARAH

yang ke 1434M..

Alhamdulillah masih dapat merasa nikmat tahun baru islam..
Mari teguhkan hati..
sayang islam more..
tunaikan azam atau niat yang masih belum tercapai..
Moga mendapat keredhaan-Nya..
Amin~



I'm done make a research last two weeks at PCB..
Kemudian, sambil buat kajian sambil berjalan.. Cuba kenal tempat orangkan..
Nama pun Malaysia.. Kira perlulah kenal dengan budaya dan cara hidup orang lain..
The most think that I'm regret is . . .  
mungkir janji dengan orang..
seriously takde niat pun nak mungkir janji..
then now that person dah kena kuarantin pun sebab menjalani kursus for the 13 month..

Before ni memang janji kalau datang K.Terengganu nak bagi tahu..
ya.. I tell you.. tapi sangat-sangat lambat.. sebab time bagi tahu tu memang tinggal sehari je lagi kat Terengganu..
then the day that we suppose to meet, you have a work to do..
Lastly, we cancelled it..
Sorry friend..
My fault did not tell you early about my presence..
I'm feel guilty until now..
So sorry..
Hope that you will be a great person in the future...


Wassalam



Wednesday, 14 November 2012

mariage is not easy

Asslamualaikum wbt..

Did you think married is easy to handle?
Did you think married not using lot of money?
Did you think married to one girl easy to tolerate?
Did you think that when you married you can guide or lead your wife into Jannah?
Did you think that when you married you will protect the marriage?
Did you think you can protect your family?
How come you didn't think of your blood family?
How come you didn't think feeling of your family..
How come you not think of everything?
I'm tired of everything..
I'm tired give you advise..
You not hear me..
I'm disappointed of you..



Kahwin bukan kerana seronok sahaja..
Kahwin bermakna suatu ilmu yang harus didalami..
Kahwin juga merupakan sesuatu yang perlu pengorbanan yang sangat besar dalam hidup..
Tanya diri sendiri apa persediaan yang telah kita lakukan jika kita hendak tempuh sesuatu yang baru dalam hidup kita..
Tanya diri sendiri apa kekurangan diri kita supaya kita bersedia menghadapi cabaran alam rumah tangga..
Tanya diri sendiri cukupkah kasih sayang yang kita berikan pada keluarga kita..
Tanya diri sendiri adakah kita sudah memberi kebahagiaan serta senyuman dalam hidup mereka..
Kahwin memang boleh mengelakkan sesuatu yang tidak baik berlaku..
Kahwin juga merupakan sesuatu yang baik kerana kita membina sebuah masjid dimana ada iman dan makmum..
Kahwin perlukan penggerak utama dimana si suami membimbing si isteri ke arah yang kebaikan..

Moga menjadi islam yang sejati..
Selamat bertemu jodoh yang benar..
Amin~


Wassalam..

Tuesday, 13 November 2012

Assalamualaikum wbt..

Done with individual assignments..  
Can give a big smile.. 
Another assignments will do by this week.. insya Allah.. 

Kadang-kadang bila senyum tanpa kita sedari boleh memberi suatu kebahagiaan dalam hidup
Sedekah dengan penuh keikhlasan penuh kerahmatan
Hope will be bless..
Amin~

Wassalam..

Wednesday, 7 November 2012

hey, I just met you

Assalamualaikum wbt..

Hey, I just met you,
And this is crazy,
But here's my number,
So call me, maybe?

Hey, I saw you today,
Alone without your friends,
Sitting alone near the table..

Hey, you watching me,
But I'm hiding behind my friend,
I'm watching you until you gone..

Hey, I'm shameless to be friend with others that I didn't know,
I'm not arrogant,
I'm like this,
Speechless in front of people,
Talkative when be with close friends..

Hey, hope someday we can talk with each others..
Want to know more about you..
Just as a friends..

:D

Wassalam..

Sunday, 4 November 2012

Trip semester3

Assalamualaikum wbt..

Banyak benda hendak diluahkan tapi kesuntukan masa.. Tambahan pula banyak sangat kerja hendak dilakukan.. Cuti midsem kali ini saya ke Kelantan.. Alhamdulillah selesai segalanya.. Sesat la juga sampai berpusing sebanyak empat kali semata-mata hendak cari rumah sahabat.. Tujuan asal ke sana untuk menyiapkan assignment.. Lepas siap interview, berjimba pula.. Pantai Cahaya Bulan adalah tempat yang kami tujui.. selama dua hari di Kelantan sampai lah ke Masjid Beijing dan Rantau Panjang.. sangat terik sang suria disana.. berpeluh-peluh kami berjalan dikedai-kedai..


PCB : makan time..


setelah kembali ke Kuala Terengganu.. makan lagi.. empat jenis air dan satu nasi air, then berkongsi seramai empat orang..


 another assignment pula.. 


nak try main jugak.. before pukul bola


After pukul bola..tapi bola masih ada lagi.. pukul angin je la..hee3






and lastly.. this is ME.. I'm play too.. best ayun kayu golf.. get the new experience in this sport..




back to Malacca tomorrow night.. Semoga selamat samapai.. amin..

Wassalam..

Monday, 29 October 2012

murah hati

Assalamualaikum wbt..

Murah hati.. Ni mesti kes banyak dapat daging qurban kan..
hehe.. Itu adalah sebahgian darinya...
Alhamdulillah.. rezeki itu datang dari-Nya..
Thanks makteh, abang rizal, jiran-jiran..
Tak terhabis nak makan rasanya.. penuh dah peti ais dengan daging je.. 
memang akan muak kemelampauan nampaknya..   ^o^

Now let move on with 'murah hati' sesangat ni...
boleh dikatakan insan ini sentap lagi..  >.<
That word memang rapat betul sejak dua menjak ni dengan diri kan.. 
so sorry la.. 
Sehari je lagi tinggal. 
Lepas ni busy dah. 
 Cubalah jadi yang memahami.
Kenapa orang boleh faham orang lain..
Kenapa mereka tak boleh faham kita..
Janganlah sentiasa pentingkan diri..
Kenapa student lagi murah hati dari orang yang dah bekerja..
Memang kalau sudah pegang duit sendiri kita akan jadi sangat kedekut eh..
Seriously insan ni tak kisah pun nak treat sahabat sendiri..
tak salah pun kan..
Kali ini kita belanja..
Lain kali mana tahu kan..

Nak kata student takde duit... 
Yes it's true..
Tambah-tambah course tourism yang memang akan selalu keluar untuk buat research ke luar kan..

Rasa dah banyak sangat makan budi orang sampai rasa tak terbalas..
I'm really appreciate my friends 
they always understand me from them who was always left me in behind.. 

THANKS GUYS...
PROUD WITH YOUR ATTITUDE..

wassalam

Sunday, 28 October 2012

I'm done with paranormal activity 4

Assalamualaikum wbt..

Sudden plan always give the superb memories.. 
Thank to my friends that always with me when i'm lonely, sad, happy and more. 
Terima kasih banyak-banyak sebab sudi teman tengok paranormal activity 4. 
Before masuk panggung korang tanya nak tengok cerita apa..
Then jawab lah PA4..
reaksi memang kelakar sebab i know that korang takut tengok cerita seram..
Kelakar kot bila ingat kembali aksi masing-masing dalam panggung wayang. 
Seram, saspens gile gile..
Awesome gile sebab nak tahu nak tahu dan nak tahu apa yang berlaku seterusnya.
Seriously minat sesangat cerita ni. 
Memang tak miss lansung na tengok.
Thanks for the memories..
Final will be here in 2 months more..
giving the best in the exam..
Goodluck..

Wassalam..

Friday, 26 October 2012

bukan sekali, malah berkali

Assalamualaikum wbt..

Salam AidilAdha.. Alhamdulillah.. Dapat merasainya lagi kali ini.. Sebab parent kerjakan. So balik kampung pun kejap je. At least dapat jumpa tok dengan wan dekat kampung. Makin berusia mereka. Sayu lihat keadaan mereka tahun ini. Raya jadi tak meriah sebab masalah kesihatan yang dihadapi mereka. Semoga Allah permudahkan mereka dan berikan kesihatan yang baik-baik sahaja...

First of all.. I want to say SORRY guys..

SENTAP or MAKAN DALAM .. always heard that words and know feel it. Bukan sekali, bukan dua kali malah sudah beberapa kali sejak beberapa tahun. Saja nak tutup mulut, pendamkan semua sebab fikirkan tak baik nak gaduh-gaduh dan nak masam-masam muka. Terasa selalu disisihkan dibelakang. Almaklum, jarang pulang ke rumah sebab busy kan. So apa-apa berita mesti akan ketinggalan ke belakang. Kalau sahabat keluar pun. mesti berita tu sampai hujung-hujung. Selalu sedar diri sebab rumah kita jauh dari korang kan. Kalau keluar pun, rumah kita memang korang tak lalu pun. It's okay.. redha je dengan apa yang berlaku. Sebab tak suka menagih simpati so memang diamkan diri adalah jalan yang terbaik.

MEMENDAM RASA.. ya.. itu adalah hakikat tentang insan bergelar manusia. Segala masalah atau apa pun yang dihadapi tidak pernah rasa hendak berkongsi dengan sahabat yang lain. Pernah seorang sahabat lama menitipkan sepucuk surat. Di dalam surat itu bertulis bahawa sahabat itu menasihati insan tersebut jangan selalu memendam segala rasa. Apa-apa ketidakpuasan hati ataupun punya pendapat bagi tahulah pada mereka yang perlu. Memendam rasa itu bakal merosakkan diri sendiri insan tersebut. Maaf sahabat lama. Insan itu tidak berdaya untuk meluahkan segala-galanya. Segala perkara agak sukar untuk diluahkan insan tersebut. Simpan seperti bukit di dalam diri sendiri tanpa sahabat mereka sedari bahawa ia sedikit demi sedikit menyebabkan insan tersebut mendiamkan diri serta menjauhkan diri dari sahabatnya.. Maafkanlah insan tersebut wahai sahabat sekalian. Insan tersebut hanya insan biasa yang tidak sempurna sehingga bisa memuaskan sahabatnya yang lain..


Sorry again.. I'm not strong enough..


Wassalam..

Wednesday, 24 October 2012

Mereka digelar 'SAUDARA'

Assalamualaikaum wbt..

Kalaulah mulut mudah untuk berkata, telinga mudah untuk mendengar, mata mudah untuk melihat..
Kalaulah kata-kata itu mudah ditafsirkan..
Kalaulah hati membenarkan segalanya..
Bahasa badan jua bisa meluahkan segala ketidakpuasan hati..
Adakah mereka sedar bahawa mereka mempunyai ibubapa..
Adakah mereka sedar bahawa ibubapa mereka makin lanjut usia..
Adakah mereka sedar bahawa ibubapa mereka memerlukan perhatian mereka..
Adakah mereka sedar bahawa ibubapa mereka sakit..
Adakah mereka sedar bahawa ibubapa mereka merasa tersisih..
Adakah mereka sedar bahawa ibubapa mereka mahukan kasih sayang..
Adakah mereka sedar bahawa ibubapa mereka sanggup bergadai nyawa demi membesarkan mereka..
Adakah mereka sedar bahawa syurga itu dibawah telapak kaki ibu..
Adakah mereka sedar bahawa ibubapa itu perlu dihormati..
Dimanakah kesedaran itu?
Dimanakah perhatian itu?
Dimanakah kasih sayang itu?
Harta dan nafsu dunia dikejar semata-mata..
Ilmu akhirat dibiarkan sahaja..
Hancurlah harapan melihat anak-anak berjaya..
Berjaya di dunia tetapi kelam di sana..

Sejujurnya diri ini merasakan kecewa dengan mereka yang digelar saudara yang sentiasa mementingkan diri sendiri tanpa menghiraukan darah daging mereka sendiri yang sentiasa terkapai-kapai dalam meneruskan sisa-sisa kehidupan di penghujung hari. Jangankan melihat, malah mendengar khabar berita juga tiada. Mudah sungguh kalau diri ini diberi kekuatan untuk berterus-terang dengan mereka yang digelar saudara. Saudara berenam kini tinggal berlima.. Seorang sudah kembali ke rahmatullah.. Lagi berlima masih berjuang meneruskan hidup.. Namun yang berempat sentiasa membiarkan yang seorang hidup dalam kesusahan menjaga dan memberikan perhatian kepada ibubapa yang lanjut usia. Duit beribu-ribu namun lansung tidak pernah dihulurkan kepada ibubapa mereka sendiri..Alasan bekerja mengehadkan masa untuk diluangkan bersama ibubapa sendiri. Adakah mereka sedar bahawa yang seorang itu juga bekerja demi mencari sesuap nasi. Adakah mereka sedar bahawa yang sorang itu sentisa terkejar-kejar untuk menjaga kedua ibubapa nya. Adakah ini digelar seorang anak yang taat.   Adakah ini digelar anak yang baik..Adakah ini digelar kakak dan abang yang sejati. 

Wishfully that the day was come true, whereas we talk about the thing that make us disappointed with 'saudara'..

Wallahualam..
Wassalam..

kind of 'LOVE'


Assalamualaikum wbt..


Saya bukan sombong.. 
Saya bukan pendiam.. 
Saya bukan periang.. 
Saya bukan heartless..
Saya adalah saya..
Mereka kenal saya siapa..
Mereka faham saya yang bagaimana..
Saya sayang mereka..
Mereka merupakan SAHABAT saya..

Sahabat tahu saya tidak sombong kalau orang kenal saya..
Sahabat tahu saya bukan pendiam kerana saya suka bercakap dengan mereka..
Sahabat tahu saya tidak periang kalau dengan orang yang saya tidak kenal..
Sahabat tahu saya seorang yang penyayang..
Kerana mereka adalah SAHABAT saya..

The relationship between us will be the motivator for the life..
We compete with each other to be the best..
Make a positive way not the negative..
Insya-Allah it will bless..
Be the successful in life and make our parent proud with us..




Will love my SAHABAT..
Thank a lot because you guys always with me..

Wassalam..

Tuesday, 16 October 2012

anti 'library'

Assalamualaikum wbt..

minggu yang memenatkan..
no weekend.. full with schedules.. 
lot of assignment.. test.. presentation.. bla..bla..bla.. 
hey!!! what do you bubbling now?? Stop-stop..pay attention to your study.. 
Pheww.. so so meh.. 
Unbelievable..
Today I sit at the library and reading the book. 
What!!! 
Me... 
People who was anti library.. Weird right..
It's not I'm anti study okay... I like study but not in the library... Library kind la X to me.. 
I can be so so so sleepy.. then feel booored..and so on.. 
The truly is.. my friend love library so muchhh... 
So i have to accompany her.. 
then, take the book and read.. the book was interesting but the reality is I don't love the situation in the library.. 
HELP ME..
please help me to change my attitude.. 
book open but me play the phone.. 
something like i'm really bored..
then someone who's my friend admire (ahakksss) was there.. 
Wow.. Smile... Haha.. 
Me??  
Laughing maybe....
no la.. joking .. 

my mind kind of fly like butterfly..sing the song loudly, like others can't hear us.. 

TIKTOK ....   =.=

Friday, 12 October 2012

Merokok itu "stylo"

Assalamualaikum. wbt.

"Rokok"
"Takpe lah. Aku tak hisap benda alah ni"
"What??? Try la beb. Best kot"
"Apa maksud ko BEST?"
"Dapat feel gitu. Then nampak stylo kot"
"Takpelah beb. Aku sayang diri aku sendiri"
"Hah???"   
....


What do you mean by 'STYLO"   Ceelo sahabat kenal la. Yang jadi juri dalam The Voice tu..Comel je tapi comel lagi Adam Lavine. okay.. STOP.. sudah lari topik. Ramai sahabat diluar sana menyatakan bahawa merokok itu stylo. Stylo ke sahabat ku sayang..  Bagi lelaki yang merokok, mereka rasa diri mereka sangat-sangat stylo. Konon-konon nampak macho gitu manakala bagi perempuan pula, merokok itu sangat merimaskan. bukan sahaja merimaskan malah pembaziran semata-mata kot. Dengan bau asap yang berkepul-kepul keluar sehingga menyebabkan orang sekeliling sesah nafas. 

BUT certain ladies pun smoking juga. Mereka turut rasa sangat 'cool' bila merokok tanpa memikirkan keburukannya. Tiada segan silu dah zaman sekarang ni. Dekat public je smoke.

The most thing that I feel proud with one of my sahabat is his 'prinsip'. Pernah juga bertanya dekat dia kenapa tak merokok. Sebab kebanyakan lelaki smoke and it feel stylo kot. Then dia jawab 'merokok bukan boleh mengenyangkan perut bahkan membazir'.  We just smile. 

BUT one of my friend tak kisah kalau tak makan, asalkan dapat beli rokok. Pernah kami mengajak dia join kami pergi makan. Dia menolak dengan menyatakan bahawa dia ada rokok. Then kami macam 'erk'..Dalam beberapa jam, berapa banyak mereka sanggup hisap asap itu. 

Adakah ia mengenyangkan perut mereka.. Renung-renungkanlah..Wallauhualam..

Wassalam


Thursday, 11 October 2012

NO 'sivik'

Assalamualaikum wbt..


"Happy Birthday to you my dearest sister"
Besar dah kamoo..



"Be a good daughter.. Be the best student.. Be the best of friend.. And the most important is be the muslimah who was always remembered HIM and don't forget to pray lot.."


Sorry la akak mu yang sorang ni lambat sesangat wish. Kekangan masa sesangat dengan bermacam jenis assignment, kertas kerja, quiz test dan sebagainya lagi. Sampai adik sendiri tanya bila nak balik.

So berbalik kepada tajuk entry pada kali ini. Ekceli dah lama sesangat simpan benda alah ni. Pi mai pi mai borak dengan sahabat je tentang benda alah ni. This new era (zaman) sudah bermacam-macam benda kita boleh dapatkan dengan mudah dan pelajari sesuatu yang baru. Disebabkan this new era was come to our life, lot of people now sudah tiada kesedaran sivik. Rasa macam hidup dalam zaman jahiliyah je kot. Makin tinggi belajar, makin teruk akhlak.

Misalnya, korang busy dengan jadual kuliah. Then OTW nak pergi kelas or balik kelas mesti akan ada umat yang tersangat bertauliah dok usha korang. Keluar lah macam-macam bunyi like "feewit".. Huiyoo.. Rasa macam dekat Bird park je kot. Kalau sekali dua tu macam boleh lah tahan lagi kot. Tapi kalau sepanjang 5km jalan ada je manusia yang nak ber'feewit' bagai ni apa kes.. Sakit mulut ke?? Tahukah anda sangat ANNOYING!!  yang selalu buat opcoz la anak muda yang ramaikan.. tapi sekarang yang tua pun begitu. Eh, pakcik.. whattttttzzzz wrooooooonnnnngggg withhhh youuuuuuuuuu???

Dok sedar-sedar lagi ke? Apakah perasaan pakcik kalau anak perempuan pakcik atau isteri pakcik kena begitu.. ATAUPUN pakcik dok kesah jadi lagu tu. Teruk bebenor la gaya nye. Kalau yang berumur jadi begitu, apatah lagi yang muda kini yang bakal menjadi tua kelak pun begitu jua.. Rosak lah jadinya akhlak manusia kelak.. Wallahualam..

Wassalam